Asunnon myynti, kun yhtiössä suunnitteilla iso remontti

Tähän aikaan vuodesta suurimmassa osassa taloyhtiöitä käsitellään edellisen vuoden tilinpäätökset ja kuluvan vuoden talousarviot. Hallitus valmistelee isännöitsijän kanssa kunnossapitotarveselvitykset ja esityslistat kevään yhtiökokouksille. Mikäli yhtiöön on suunnitteilla jokin lisärahoitusta vaativa peruskorjaus tai kunnostus, hallitus pyytää urakasta tarjoukset ja käsittelee ne yhtiökokoukseen mennessä. Urakan mahdollisesta toteutuksesta päätetään yhtiökokouksessa ja tästä tulee olla maininta osakkaille lähetetyssä kokouskutsussa.

Tällaisessa tapauksessa myynnin aloitusta voi olla kannattavaa lykätä siihen saakka, että vastaukset tarjouspyyntöihin on saatu ja yhtiöllä on olemassa selkeä käsitys/arvio tulevasta kustannuksesta. Varsinkin silloin jos asunnon myynnin aloitukselle ei ole mitään pakottavaa tarvetta ennen sitä.

Todennäköisesti asunnosta kiinnostuneet jäävät kuitenkin odottamaan heille tärkeää tietoa kustannusarviosta, joka vaikuttaa suuresti heidän ostobudjettiinsa. Jos kustannusarvion saannissa kestää pidempään kuin muutama viikko, asunnon myynti-ilmoitus ehtii ns. kulua ja vanheta markkinoilla. Tästä syystä olisi suotavampaa odottaa oikeaa hetkeä myynnin aloitukselle. Kustannusarvion ollessa selvillä on helpompaa asettaa asunnosta pyydettävä hintakin valmiiksi oikealle tasolle.  

Muistathan pitää kiinteistönvälittäjäsi ajantasalla yhtiönne asioista ja kertoa kaikista myynnin aikana mahdollisesti saamistanne tiedotteista ja kokouskutsuista. Yhteistyö välittäjän kanssa varmistaa tiedoksiantovelvollisuuden täyttämisen ostajalle. Olemalla aktiivinen ja osallistumalla yhtiökokouksiin myös myynnin aikana, voit edesauttaa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa asuntokaupassa.

 

Kirjoitus julkaistu 23.2.2015


← Takaisin blogihakemistoon