Mäkikuusentie 18

Avaa kuvagalleria

Sijainti kartalla

Tilava 1-tasoinen rivitalon päätyasunto rauhallisella paikalla puistoalueen vieressä. Iltapäivän/ilta-auringon puolelle suuntautuva takapiha ja katettu terassi. 

Olohuone ja ruokailutila ovat yhtenäistä väljää tilaa josta on käynti takapihan terassille sekä yhteys takkahuoneeseen, jota pitkäaikaiset asukkaat ovat käyttäneet myös makuuhuoneena. Kodin kolme varsinaista makuuhuonetta sijoittuvat huoneiston toiselle puolen, aamuauringon suuntaan. Olohuoneessa sijaitseva ilmalämpöpumppu tuo varaavan takan lisäksi säästöä lämmityskaudella, mutta lisää asuinmukavuutta myös kesähelteiden viilennyksellä.

Kodista on pidetty hyvä huoli vuosien varrella. Viimeisin iso kunnostus on ollut mm. pesuhuone/saunaosaston ja erillisen kodinhoitohuoneen remontti syksyllä 2015. Huoneistoon on v.2001 keittiöremontin yhteydessä asennettu oma ilmanvaihtokone lämmöntalteenotolla sekä keskuspölynimuri.

Taloyhtiössä on 13 asuntoa, joista jokaisen hallintaan sisältyy autokatospaikka sekä ulkovarasto. Pihalla on lisäksi pistokepaikkoja toisen autonpaikan tarpeen varalle. Autokatoksen yläpuolella on ns. parvitila, jossa on mahdollista säilyttää ulkovälineitä kuten hiihtosuksia sekä suksiboksia yms.

Yhtiössä on tehty runsaasti ajantasaisia kunnostuksia, joista viimeisimpänä mm. autokatoksille rakennettu uusi maakaapelointi autolataukseen varautuen ja pysäköintialueiden asfaltoinnin uusiminen sekä varasto ja autokatosrakennusten huoltomaalaukset. Salaojitukset ja sadevesijärjestelmän parannus on tehty jo 2000-luvun alussa.

Piha-alueiden talvikunnossapitopalvelu on ostettu, eli lumityöt, hiekoitus ja keväinen harjaus teetetään urakoitsijalla. Asukkaiden käytettävissä on päältäajettava ruohonleikkuri ja muita tarpeellisia pihan hoitovälineitä sekä painepesuri.

Alueelta on nopea ajoyhteys Kainuuntielle, jota pitkin matkaat omalla autolla mm. kaupungin keskustaan ja Oys-alueelle vain n. 10 minuutissa. Kaakkurin suuntaan, moottoritielle taikka lentokentällekin hurautat hetkessä. Bussiyhteydet ovat myös hyvät.

Maikkulan kattavat palvelut ovat kävelyetäisyydellä; lähikaupan ja yhden alueen useista päiväkodeista sekä leipomon tavoitat heti Kainuuntien sillan toisella puolen. Lyhin reitti ala-asteelle ja yläasteelle, jotka sijaitsevat eri rakennuksissa, on vain vajaan kilometrin pituinen. Koululta on vain pari sataa metriä Maikkulan raittia pitkin ns. ostarille, jonka monitoimitalolla toimii mm. koululaisten iltapäiväkerho ja nuokkari sekä alueen asukkaiden oma kuntosali. Samassa rakennuksessa on myös kirjasto, apteekki ja postipalvelut sekä päivittäistavarakauppa (Sale).

Tarkista mahdollinen esittelyaika etuovi.com sivustolta

Yleistiedot

Paikkakunta: 
Oulu
Kaupunginosa: 
Iinatti
Postinumero: 
90240
Kunto: 
Hyvä/siisti
Vapautuminen: 
Heti vapaa
Huoneet: 
5h (3mh+takkah+oh) +k+khh+ph+sa+er.wc
Kerros: 
1-tasoinen
Pinta-ala: 
114,0 m²
Lisätietoja pinta-alasta: 
Ennen v.1992 rakennetun huoneiston pinta-ala voi poiketa nykystandardien mukaan lasketusta pinta-alasta.
Tyyppi: 
Rivitalo
Alueen palvelut: 
Maikkulassa kattavat peruspalvelut: Kaupat, päiväkodit, peruskoulu 1-9 lk., leipomo, monitoimitalo, kirjasto, apteekki, posti, kampaamo...
Liikenneyhteydet: 
Bussit (lähin pysäkki n. 300 m), pyörätiet

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta: 
151807,68 €
Velkaosuus: 
3192,32 €
Velaton hinta: 
155 000€
Hoitovastike: 
239,40 e/kk (2,10 e/m2)
Rahoitusvastike: 
73,86 e/kk (Tämä poistuu kun velkaosuus maksetaan pois)
Vesi: 
Ennakko 12 e/hlö/kk. Kulutuksen mukaan 3,60 e/m3.
Sähkö: 
Oman kulutuksen mukaan, nykyisillä omistajilla asumisenaikainen sähkönkulutus sisältäen lämmityksen lisäksi lämpimän veden sekä käyttösähkön on ollut n. 20200 kWh/vuosi (~160-170 e/kk)
Muut kustannukset: 
Autopaikka 10 e/kk. Varainsiirtovero 2% kauppahinnasta, ei ensiasunnon ostajalta.

Asunnon sisustus ja materiaalit

Parveke/Piha: 
Katettu terassi ja aidattu piha, talon päädyssä oleva alue myös käytettävissä
Säilytystilat: 
Vaatehuone ja komerot. Ulkovarasto.
Keittiö: 
Kalusteet uusittu v.2001. Kattava kodinkoneistus; aspk (miellyttävä käyttökorkeus), liesi, liesituuletin, täyskorkeat jääkaappi ja pakastin. Kalusteessa paikka mikrolle. Ruokailutilaan sopii isokin pöytä. Yhteys olohuoneeseen. Näkymät terassille ja takapihalle.
Kylpyhuone: 
Remontoitu v.2015 (Jes-saneeraus). Ajattomat kaakeloinnit. Suihkuseinä, sadesuihku. Sähköinen lattialämmitys. Lisäksi erilllinen kodinhoitohuone, joka remontoitu samaan aikaan. Sis. vesipisteen, verivaraajan ja paikan pyykkitornille. Lattialämmitys.
Sauna: 
Remontoitu v.2015 kylpyhuoneremontin yhteydessä. (Jes-saneeraus) Iki-pilarikiuas, kuituvalaistus, panelit lämpökäsiteltyä haapaa, lauteet tuijaa. Kiukaan takana kiviseinä.
Seinät: 
Tapetti/maali
Lattiat: 
Parkettia (paikoin kulumisjälkiä) Makuuhuoneissa laminaatit.
Katot: 
Valkea maali
Lisätietoja: 
Erillinen wc on remontoitu v.2012. Lattialämmitys. Valaistu peili, bideesuihku. Olohuoneen, takkahuoneen ja ruokailutilan lämmityspatterit vaihdettu 2016. Tuulikaappi remontoitu 2018. (Jes-saneeraus). Alkuperäisessä lattiamateriaalissa ei ollut asbestia. Samalla uusittu tuulikaapin ja eteisen patterit. Uusi ilmalämpöpumppu 2018.

Taloyhtiö

Taloyhtiö: 
Asunto Oy Oulun Kotikuusentie 2-4
Asuinhuoneistoja: 
13 kpl
Yhtiön tilat: 
Ulkovälinevarasto
Autopaikat: 
Asunnolle kuuluu autokatospaikka. Lämpöpistokepaikan vuokrausmahdollisuus toiselle autolle.
Lämmitys: 
Suora sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu ja varaava takka
Ilmanvaihtojärjestelmä: 
Huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihto, LTO. Asennettu v.2005.
Isännöitsijä: 
Oulun Isännöintikeskus / Arto Karjalainen
Rakennusmateriaali: 
Puu/tiiliverhous
Rakennusvuosi: 
1988-1989
Energialuokka: 
D (2013)
Katto: 
Harja/pelti
Tontti: 
Oulun kaupungin vuokratontti, 6153 m2
Vuokra-aika: 
2045 saakka
Lisätietoja: 
Kaapeli-tv. Taloyhtiö vastaa takan nuohouttamisesta vuosittain.

Korjaukset

Tehdyt korjaukset: 
Autokatosten ja varastojen huoltomaalaus 2020. Pihojen uudelleen asfaltointi, autopaikkojen sulakekoon kasvattaminen (1x4x10+10 autolatauksen varaukseksi), pihavalaistuksen lisääminen. Autokatosten ja varastojen rännikourujen uusiminen sekä lumiesteiden lisääminen, terijoensalvojen kaataminen pihakäytäviltä 2017. Terassiovet uusittu, kuntoarvio päivitetty 2016. Vesimittarit uusittu, iv-kanavat nuohottu ja ilmamäärät säädetty 2014. Kulkusillat ja luukut tehty välikatolle sekä lisätty villaa ja hyörysulut korjattu. Talotuulettimet uusittu lähes joka huoneistoon (3-4 alkuperäistä jäljellä) 2013. Betonisokkeleiden korjaus, ulkoseinien puuosien huoltomaalaus 2012. Autotallien ja varaston korjausta, ulkoverhouksen korjaus 2007-2008. Ulko-ovet uusittu, iv-kanavat puhdistettu 2004. Väliaidat ja terassit uusittu, autokatokset maalattu 2002. Asfaltointi uusittu 2001. Väliseinien rakennekorjaus. Sadevesijärjestelmän parantaminen ja pihojen salaojitus 2000-2001. Ulkovaraston rakentaminen 1994. Pihojen asfaltointi 1992.
Kunnossapitotarveselvitys: 
Postilaatikoiden uusiminen, pihaistutuksien lisääminen.